Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3161 of /storage/vhost/scriptorius/web/scriptorius.sk/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /storage/vhost/scriptorius/web/scriptorius.sk/sites/all/modules/ctools/ctools.module).

Stojím za prezidentom

Tento krátky text je mojou reakciou na komentár Karola Lovaša ohľadom neprijatia Mariána Kotlebu prezidentom. Zvyčajne sa s Karolom názorovo zhodujeme, ale v tomto prípade nie. Prečo?

Keď na Bzovíku prijímame človeka z ulice, najskôr sa musí dať do poriadku, aby spĺňal základné civilizačné štandardy. Umyje sa, osprchuje, ostriháme ho a dostane nové oblečenie. Staré spálime.

Neprispôsobujeme sa na jeho úroveň. Chápeme, kde bol, ale musí sa dostať v základných veciach na tú našu. Nie že by napríklad naše stolovanie bolo niečo extra. Nemáme ani obrus na stole. Ale sú veci, z ktorých sa neustupuje, lebo by to v konečnom dôsledku nikomu neprospelo.

A tak, ako sa v slušnej spoločnosti pri stole negrgá a nesmrdí, tak sa v slušnej spoločnosti neželá na mítingu "krásny biely deň".

Takže plne chápem a podporujem rozhodnutie pána prezidenta nestretnúť sa s Mariánom Kotlebom. Môžeme Kotlebu pasovať za ochrancu utláčaných, či ľudí na spodnej strane inteligenčného, vekového, platového alebo akéhokoľvek iného rebríčka. Ale kým sa nezačne správať ako slušný človek, nemusíme sa civilizačne znižovať na jeho úroveň. Vzhľadom na to, ako často balansuje na hrane hanobenia rasy, inteligencie má dosť na to, aby sa zaradil medzi slušných.

Chybu s akceptovaním "iných" urobili v Nemecku pred vojnou, keď si povedali, že ten fúzkatý vegetarián so smiešnym rakúskym prízvukom predsa nie je nebezpečný a má rovnaké práva ako všetci ostatní.

Komu nestačilo, nech si pozrie túto fotku.

(Zdroj obrázka: http://m.smedata.sk/api-media/media/image/sme/7/40/409247/409247_1000x.j...)

P.S. Ak sa vám text páčil, zdieľajte ho, prípadne podporte na vybrali.sme.sk.

Slovak