Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3161 of /storage/vhost/scriptorius/web/scriptorius.sk/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /storage/vhost/scriptorius/web/scriptorius.sk/sites/all/modules/ctools/ctools.module).

Údržbár je zasa od Majzľanov

 

Zdroj: http://tnr.co.uk/uncategorized/worlds-craziest-electricians

Asi aj najnevšímavejší si všimli, že na obecnom traktoríku sa už nejaký čas preháňa Jožko Majzlan mladší. Prebral teda žezlo (skôr lopatu a šróbovák :-)) po otcovi. A hneď sa mi dostalo do uší, že sme ho dosadili my, poslanci z Kolónie. Aby som predišiel šíreniu podobných legiend, popíšem, ako prebiehalo celé výberové konanie. Obraz nech si urobí každý sám.

Najskôr starosta vypísal výberové konanie s požiadavkami, ktoré musí (mal by) kandidát spĺňať. Prihlásilo sa sedem kandidátov, ktorých sme spolu so starostom vypočuli 28. januára. Všetci poslanci sme sa zhodli na nasledovných pravidlách:

1. Všetci majú rovnakú šancu.

2. Každý poslanec vyberie troch kandidátov, ktorí sa mu najviac pozdávajú - bez určenia poradia (čiže ako rovnocenných). Spočítajú sa body pre jednotlivých kandidátov a tento výsledok sa predostrie starostovi, ktorý rozhodne o víťazovi.

Výberové konanie malo štandardnú formu. Vypočutie uchádzačov, porada, odporúčanie starostovi.  Každý z kandidát mal možnosť prezentovať sa, povedať niečo o sebe a nakoniec odpovedal na otázky poslancov a starostu.

Týmto výberom sme sa dostali do ošemetnej situácie, pretože Jožko Majzlan a ešte jeden kandidát získali vo finále rovnaký počet bodov. Všetci sme si boli vedomí vážnosti situácie a výbušnosti mena Jozef Majzlan. Ostatne, Jožkovi sme to v rámci výberového konania pripomenuli. Aj pre nás by bolo pohodlnejšie vybrať niekoho iného a mať svätý pokoj. Snažili sme sa však, aby sme postupovali podľa pravidla číslo jeden. To je všetko. Všetko navyše sú čisté špekulácie.

Určite by sa dali ešte urobiť zlepšenia, napríklad vo forme dvojkolového výberu, kde by sme najlepších dvoch - troch uchádzačov mohli mohli lepšie prevetrať. Nie sme však taká veľká obec, aby sme sa navzájom nepoznali. Ešte azda pripomeniem, že samotné výberové konanie za účasti poslancov starosta nemusel robiť. Nič ho k tomu nenúti. Verím však, že takýmto výberovým konaním sme ako poslanci obecného zastupiteľstva spolu so starostom dostáli nášmu sľubu o transparentnosti pri spravovaní obce.

Jožko vykonáva svoju prácu na očiach celej obci. Ak má niekto pripomienky, môže to povedať priamo jemu, alebo jeho nadriadenému, čiže starostovi. Len nech sú to pripomienky k veci, k práci. Nie k osobe, menu či priezvisku. Reči poza chrbát neosožia nikomu, len kazia medziľudské vzťahy.

Ak má niekto otázky, prípadne námietky, radi ich vysvetlíme na najbližšom zasadnutí obecného zastupiteľstva.

Slovak