Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3161 of /storage/vhost/scriptorius/web/scriptorius.sk/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /storage/vhost/scriptorius/web/scriptorius.sk/sites/all/modules/ctools/ctools.module).

Realitné okienko - dom v susedstve na predaj

Ako povedal Gašpar Ivanovič Azlheimer:  "žiaľbohu, a niekedy je to aj chvalabohu, že žiaľbohu," sa dom našich susedov, ktorých kozy a psy nás obšťastňovali celé minulé leto, dostal do dražby. Dom ide do dražby pod sympatickým heslom "Platiť sa oplatí". Budem teda opäť parafrázovať prezidenta hlavy štátu -  je to smutné, ale trochu sa tomu aj teším.

Tu je konkrétny dom.

 

Lokalita je u nás pekná, do lesa je to minúta (keď bežíte, tak 15 sekúnd), občianska vybavenosť 100% (Tesco, Kaufland, Lidl a kino do 12 minút autom, lekár, lekáreň a autobus do Blavy 5 minút pešo). Pracovné príležitosti.... ehm, kto chce, ten si robotu nájde...

Ale teraz k tomu, čo mňa zaujíma najviac. Susedia po mojom nátlaku síce nesplnili nič z toho, čo som žiadal ústne aj listom, ale na druhej strane vyvinuli aktivitu a vytunili plot. Na fotkách na bazoši to vidieť nie je a ja by som bol veľmi nerád, keby to uniklo pozornosti. (Podľa geometrického plánu tak či tak používali túto časť pozemku neoprávnene, ale nevadí).

Pridali roxorovú sieť, takže teraz je možné bezpečne v záhrade chovať nie len kozy, ale aj príslušníkov čeľade kengurovitých.

 

Všimnite si certifikované upevnenie siete a pletiva pomocou konára  čerešne. Je to ekologické (žiadne stĺpiky, len prírodný materiál) a zároveň efektívne. Neprelezie ani rod Dendroplagus. (Btw. na tú čerešňu v rámci nejakých pohanských rituálov vešali aj môjho kohúta. Ten strom bude mať pre nich nejaký zvláštny význam).

 

Okrem zvýšenia plotu samotný plot aj spevnili. Opreli oň konštrukciu z fóliovníka. Takže nie len kengurovité, ale ani Tetanurae nemajú šancu.

Aby som to zhrnul. Ak sa chcete vážne venovať chovu veľkých dravcov, lepšia príležitosť už nebude :-).

A posledný hint: Na pozemku sa nachádza aj ložisko železnej rudy...

Ložisko železnej rudy lokalita Pravenec

 

Viac fotiek vo vyššom rozlíšení nájdete v galérii.

 

 

 

 

Slovak
Image: