Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3161 of /storage/vhost/scriptorius/web/scriptorius.sk/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /storage/vhost/scriptorius/web/scriptorius.sk/sites/all/modules/ctools/ctools.module).

Storočná pasca

I premnožili sa nám v šope myši. Vytiahol som teda osvedčenú pascu.

Vyrobená ktovie kedy ktovie ktorým drotárom.

Technológia stará sto rokov. Stále funkčná.

Myši (dobre, na fotke nie je myš, ale ryšavka, či čo to je) chytá spoľahlivo. A keď sa pozriem na tie spoje, uťahované tenučkým viazacím drôtom, tak pociťujem úctu. Úctu k človeku, ktorý  z kusa drôtu a kúska plechu vyrobil niečo, čo funguje aj po sto rokoch. Skrátka macher. A aby som nezabudol, tak horizontálna "mreža" a aj podlaha sú vyrobené z jedného kusa drôtu.

 

A prečo vlastne tá pasca funguje tak dlho? Drôt nič moc, technika v podstate primitívna. To je práve jej výhoda. Súčiastok je minimum (vlastne len tri typy drôtu a jeden pliešok), štyri pohyblivé spoje (držadlo hore, pánt a sľučka dvierok). A žiadna súčiastka nie je namáhaná. Teda až do momentu, kým nenastane takáto situácia:

Ale pasca, chvalabohu, vydržala aj tento test, znova je nastavená a čaká na ďalšiu obeť.

Slovak
Image: