Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3161 of /storage/vhost/scriptorius/web/scriptorius.sk/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /storage/vhost/scriptorius/web/scriptorius.sk/sites/all/modules/ctools/ctools.module).

Repasujeme luster

Dnes ponúkam niekoľko obrázkov z repasu retro lustra. Pochádza ešte zo starého zariadenia domu a je taký pekný, že som nemal to srdce ho vyhodiť. Tak strávil asi desať rokov na povale šopy. Povala šopy doslúžila na jeseň a ja som musel zasa riešiť luster...

Špinavý luster

Najskôr demontáž všetkého, čo sa dá demontovať a vyčistenie špinavých častí.

 

Na lustri je desať rokov prachu, hrdze a špiny.

 

Prach a špina je dokonca vo vnútri objímok.

 

Pôvodná kabeláž nie je práve v najlepšom stave. To čo je na fotke, je najlepšia časť a aj tá je miestami ohorená.

 

Vnútro lustra po prekáblovaní.  Odteraz bude luster svietiť buď jednou žiarovkou, dvoma, alebo všetkými troma - podľa ctenej chuti a vypínača. Ibaže som v tom zhone pomotal farebnú konvenciu vodičov. Prišiel som na to až keď som pripájal luster k vedeniu v strope a... Dosiahol som osvietenie, chvala Bohu že nie aj kopanec. Okrem káblovačky sú vymenené socialistické pätice objímok z kvetu makového za kovové. Samotné objímky sú mierne posunuté, aby sa pri finálnej montáži nedotýkali tienidla ani stredu svietidla.

 

Tak, a tu je výsledok. Napriek tomu, že elektróny prúdia  po farbách vodičov inak, ako sú zvyknuté, všetko funguje ako má. Cítim sa ako v roku 1974. Stálo to za to.

 

Nabudúca sa pokúsim spojiť túto čerstvo objavenú kostru fitness bicykla značky UKRAINA s kolesami, volantom a sedadlom (na zadnom kolese bude holandská prehadzovačka v náboji kolesa). A keď budú peniaze, pridám aj reťaz.

 

Slovak