Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3161 of /storage/vhost/scriptorius/web/scriptorius.sk/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /storage/vhost/scriptorius/web/scriptorius.sk/sites/all/modules/ctools/ctools.module).

Ako sa prestať nudiť na dedine II (Pravenčianske zvesti reloaded)

stratene kozy

Tak sa stalo, čo sa stať muselo. Susedovie kozy sa kamsi stratili.

Dva týždne svätého pokoja.

Žiadne poplachy a žiadny lov prežúvavých párnokopytníkov...

Skutočné dedinské leto...

Z idyly ma vytrhlo až hlásenie obecného rozhlasu po obligátnom "Vysokom jalovci": "...hlásenie obecného rozhlasu.... V Poluvsí sa voľne pohybujú kozy... Obecný úrad vyzýva občanov, aby si ich odviedli... Opakujem, ...."

Na druhý deň boli kozy späť, ale dve už priviazané reťazou. Tretia v mojej záhrade... Takže zasa naháňanie a nadávanie, kým som spotený jak krava tú kozu chytil.

Po patričnom extempóre (krásne slovo) sú (zatiaľ) všetky kozy vzorne priviazané. Trvá to už skoro týždeň, takže v blízkom čase očakávam koniec idyly.

Slovak